ССНМ и МИМ: Зголемена акнсиозност и депресија кај новинарите кои работат од дома

Онлајн работилница „Психолошка поддршка на новинарите во кризни ситуации“ организирана од Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и Македонскиот

Прочитај повеќе

Депресивните лица поинаку ги гледаат боите, среќата може да се купи со пари – Шест помалку познати занимливости за човековата психа

Психолозите упорно го проучуваат човековиот мозок и начинот на кој тој функционира, меѓутоа постојат неколку работи кои се помалку познати.

Прочитај повеќе

Притисокот на работното место води во депресија

Според проценките на експертите депресијата, како една од манифестациите на зголемениот притисок на работното место, се развива во општонародна болест.

Прочитај повеќе