Лекција по трудово право: Надоместок на плата за скратено работно време поради нега на дете со попреченост

Рубрика за трудово и социјално право Тема: Надоместок на плата за скратено работно време поради нега на дете со попреченост

Прочитај повеќе

Кога дете стекнува право на користење на семејна пензија?

Дете корисник на семејна пензија Детето стекнува право на користење на семејна пензија до наполнети 15 години живот, а ако

Прочитај повеќе

Скратено работно време од 6 месеци по родителско отсуство од 12 месеци – Може ли да стане реалност?

Бобан Илијевски За родителството, некои луѓе велат дека е благослов, со оглед на тоа дека децата се најголемото и највредното

Прочитај повеќе

Царовска: Да создадеме свет каков што замислува секое дете

Министерката за образование и наука Мила Царовска го честита Меѓународниот ден на детето и се приклучува кон глобалното одбележување. Осветлувањето

Прочитај повеќе