Започнуваат истрага поради детски труд

Владата на Гватемала ќе започне истрага за наводите за детски труд на десетици плантажи за кафе, најавил претседателот Алехандро Гиаметеи.

Прочитај повеќе

Нови детски игралишта наскоро ќе се градат во Аеродром

Ви претставуваме дел од проектот на новите детски игралишта што наскоро ќе почнат да се градат во Аеродром: –       – во

Прочитај повеќе

МЕЃАШИ: Пратениците поактивно да се занимаваат со правата на децата

Пратениците не ги ставиле во фокус детските права. Вака првата детска амбасада Меѓаши ја оцени работата на Собранието во однос

Прочитај повеќе

Ги искористувале децата: Покренати обвиненија против Ејпл, Гугл, Мајкрософт…

Пет водечки технолошки компании се обвинети дека носат дел од одговорноста за смрт и тешки повреди на деца во Африка

Прочитај повеќе

МТСП: Градиме 43 нови објекти на градинки, вложуваме во раниот детски развој

Министерството за труд и социјална политика посветено работи на проширување на капацитетите на детските градинки во Република Северна Македонија и

Прочитај повеќе

Министерство за труд: Јунската плата за вработените во градинките повисока за 16 %

Растат платите за сите вработени во градинките. Со измените и дополнувањата на Законот за заштита на децата за 16 %

Прочитај повеќе

Поголеми јунски плати во градинките ќе овозможи новиот колективен договор за заштита на деца

Поголеми плати за вработените во детските градиники ќе овозожи новиот колективен договор потпишан од страна на Самостојниот синдикат за образование,

Прочитај повеќе

СОНК излезе со првомајски проглас

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК, вчера излезе со првомајски проглас каде ги искажа своите ставови околу

Прочитај повеќе