Деловен појадок на ОРМ во Струга

Растечкиот дефицит на работна сила особено во угостителството и туризмот, реформите во стручното образование, примената на ваучер системот и неговото

Прочитај повеќе

(Видео) ССК: Да се зголеми бројот на ученици во средните стручни училишта

Дефицит на стручен кадар, недоволна понуда на локации за изградба на индустриски капацитети и инвестиции во постоечките индустриски зони, како

Прочитај повеќе