Вработените во Зегин бојадисуваа велигденски јајца со децата од СОС Детско село

Соопштение од ЗЕГИН: По повод големиот христијански празник- Велигден, дел од тимот на компанијата Зегин денеска имаше прилика празнично да

Прочитај повеќе

Oдлуката на СОНК e ненадоместлива штета во образованието на учениците, вели премиерот

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски одлуката на СОНК да ја одбие понудата за покачување на платите

Прочитај повеќе

Кој ќе ги чува децата од понеделник кога почнува генералниот штрајк во градинките и училиштата?

Сè уште не се знае кој ќе ги чува децата доколку од понеделник се воспостави генерален штрајк во градинките и

Прочитај повеќе

Децата во сиромашни семејства имаат поголем ризик да останат сиромашни, образованието клучно за надминување на оваа ситуација

Сиромаштијата во земјава контиунирано опаѓа, но детската сиромаштија се намалува побавно од сиромаштијата кај возрасните. Анализите покажуваат дека децата кои

Прочитај повеќе

Царовска во Краков: Имаме обврска да ги научиме нашите деца да ги препознаат и да бидат гласни против првите знаци на нетолеранција

Секоја генерација треба да се насочува кон стекнување на вистинските етички, морални и човечки вредности и кон препознавање на негативните

Прочитај повеќе

Вторпат во еден месец дома поради заразено дете во одделението, не можеме да ги оправдаме деновите на работа

Голем број родители чии деца одат во основно училиште се соочуваат со проблеми поради ковид-протоколите во училиштата, особено кога во

Прочитај повеќе

Неделков: Знаеме дека има многу побарувања за запишување во градинките, но тоа не е проблем на вработените

Бобан Илијевски СОНК поднесе иницијатива до Уставниот суд за да ја преиспита уставноста на Одлуката која Владата ја донесе на

Прочитај повеќе

Мажите работат понапорно со доаѓањето на децата во семејството (ИНФОГРАФИК)

Доаѓањето на детето го менува животот во домаќинството, но различно влијае врз вработувањето на мажите и жените, според студијата на

Прочитај повеќе

Трговијата со деца е сеуште во пораст во земјите од Западен Балкан, став на учесниците/чките на регионалната конференција

Европската Унија и Советот на Европа ја истакнуваат важноста на соработката помеѓу државите и заедничките иницијативи како единствено решение за

Прочитај повеќе

Студија: Децата меѓу најпогодените од социо-економските последици од пандемијата

Иако владините социо-економски мерки против Ковид-19 го ублажија влијанието врз екстремната детска сиромаштија, повеќе деца живеат под просекот на животниот

Прочитај повеќе