Повисоки плати за вработените во судската и јавнообвинителската дејност и затворската полиција по спратена постапка во Собранието

Собранието едногласно ја утврди потребата по скратена постапка да се донесат законите со кои се зголемуваат платите за вработените во

Прочитај повеќе

Самостојните вршители на дејност три месеци ќе добиваат по 17.410 денари државна помош

На својата вчерашна 15-та седница Владата го утврди текстот на предлог-законот за финансиска поддршка на физички лица кои вршат самостојна

Прочитај повеќе

Средба на премиерот Спасовски со претставници на МАКАМ –ТРАНС: Важна е солидарноста од сите страни, дијалогот носи решенија

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, придружуван од заменичката на претседателот на Владата, задолжена за економски прашања,

Прочитај повеќе

Агенција за вработување: Од 11 март до 30 април нови 8160 невработени

Во периодот 11.03 – 30.04.2020 година во Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија, по основ на прилив од работен

Прочитај повеќе

Препораки за однесување на вработените во производните капацитети кои произведуваат прехранбени производи и кланици

На фирмите кои вршат дејност производство на прехранбени производи, им се препорачува производниот процес да се организира на следниот начин:

Прочитај повеќе

Ковид-19: Сексуалните работници во Франција бараат помош од државата

Здруженијата за одбрана на сексуалните работници, погодени од „екстремна финансиска несигурност” поради спроведувањето на ограничувањата за движење за да се

Прочитај повеќе

СОНК задоволни од најавените мерки на Мицкоски во образоанието

Квалитетното образование како темел за развојот на едно општество (кој темел во Македонија е прилично разнишан веќе со години наназад),

Прочитај повеќе

Централен Регистар: Прием на годишни смeтки и финaнсиски извeштаи до кpајот на февруари

Централниот регистар инфоpмира дека на 27, 28 и 29 февруари и на 16 март годинава ќе врши прием на годишни

Прочитај повеќе

Работодавачите на универзитетите да си формираат организација на работодавачи, а не синдикат

Автор: Бобан Илијевски Досега не сум слушнал некаде во некоја држава од Европската унија кон која се стреми и Македонија,

Прочитај повеќе

МТСП: Месечен младински додаток по 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност

На 164-та Седница, Владата гo утврди Предлог-законот за младински додаток, предложен од Министерстовото за труд и социјална политика. Со младинскиот

Прочитај повеќе