ДЗС со алармантен број – Секој трет стан во Македонија празен

Според информациите од Пописот на населението, домаќинствата и становите, 2021, објавен од Државниот завод за статистика, од вкупно 839 174

Прочитај повеќе

ДЗС: Во 2021 активно население од 943 004 лица, невработеноста 15.7 отсто

Во 2021 година активното население во земјава изнесувало 943 004 лица, од кои вработени се 795 087, а 147 917

Прочитај повеќе

Пешевски: Синдикалната кошничка ќе биде со повисок износ, имајќи ги предвид покачувањата на цените

Јануари е најдолг месец во годината, не според бројот на денови туку такво е чувството бидејќи е и најладен, доаѓа

Прочитај повеќе

Програмерите земаат највисоки плати – во април зеле 1,187 евра плата

Државниот завод за статистика објави колку изнесувале платите во дејностите во месец април 2021 година.  ИКТ секторот се уште го

Прочитај повеќе

Во последните 8 години над 15.000 лица се стекнале со звање магистер или доктор на науки

Вкупно 15.254 лица во земјава во последните 8 години завршиле пост-дипломски студии. Податоците од Државниот завод за статистика (ДЗС) покажуваат

Прочитај повеќе