Неопходни се нови форми на договори за вработување за регулирање на конкретни професии

Дигитализација ги започна, а пандемијата ги забрза новите процеси на пазарот на трудот. Се повеќе се појавуваат нови професии кои

Прочитај повеќе

Јавен повик за финансиска поддршка на процесите за дигитализација во компаниите

Комисијата за финансиска поддршка на процесите за дигитализација во компаниите, како заедничко работно тело на Стопанската комора на Северна Македонија,

Прочитај повеќе

Зајакнување на македонските евроинтеграции, унапредување на дигитализацијата и борба против лажните вести – Потпишан меморандум за соработка помеѓу Евро-Атлантскиот Совет и ИДУЕП

Заедничко застапување во јавноста на темите поврзани со евроатлантските перспективи на земјата, поддршка во справувањето со лажните вести, дезинформациите и

Прочитај повеќе

АЗЕСКИ: ПРИОРИТЕТИ СЕ БОРБАТА ПРОТИВ НЕПРИЈАВЕНАТА РАБОТА И КОРУПЦИЈАТА, ИТНА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НА ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА И РЕФОРМА НА ПАРАФИСКАЛНИТЕ ДАВАЧКИ

Бранко Азески е претседател на Стопанска комора на Северна Македонија (СКСМ), институција која еден век ги застапува најголем дел од

Прочитај повеќе

Претставени иновативни решенија за дигитализација на туристичкиот сектор

Пред присутни од приватниот, јавниот сектор, академската заедница и претставници на меѓународни организации се одржа настанот „Дигитални решенија за туризам“,

Прочитај повеќе

Јавен повик за финансиска поддршка на дигитализацијата во компаниите

Комисијата за финансиска поддршка на процесите за дигитализација во компаниите како заедничо работно тело на Стопанската комора на Северна Македонија,

Прочитај повеќе

Дигитализацијата е приоритет на младите и мотивацијата да останат во земјата – Клубот за младински прашања и политики при Собранието и ИДУЕП ќе работат на заеднички иницијативи

Клубот за младински прашања и политики при Собранието и Институтот за добро управување и евроатлантски перспективи (ИДУЕП) ќе работат заедно

Прочитај повеќе

Шаќири: Дигитализација на образованието е услов за дигитална трансформација на општеството

Образованието денес треба да ги подготви децата и младите за иднината заснована врз дигитална технологија. За Министерството за образование и

Прочитај повеќе

Македонските работници се ДВОУМАТ да дадат отказ кога им се прекршуваат работничките права – Трендот на „Големиот отказ“ со забавен интензитет во Македонија

Започна во Соединетите американски држави во 2021 година, па се прошири на Балканот во 2022 година, започнувајќи од Хрватска. „The

Прочитај повеќе

Дигитализацијата и забрзан економски развој во фокус на годинешниот Самит на Македонија 2025

Овој четврток, 18. ноември, во Скопје ќе се одржи десеттото јубилејно издание на Самитот на организацијата Македонија2025. Годинешниот Самит е

Прочитај повеќе