Зошто „дигиталната писменост“ сега е нешто околу кое не може да се преговара?

Дигиталната писменост, односно дигиталните вештини некогаш значеле основно познавање на компјутери – испраќање на електронска пошта или куцање во програми

Прочитај повеќе

Тренчевска: Интересот на жените за дигитални вештини расте, креираме мерки со кои граѓаните стануваат поконкурентни на пазарот на труд

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска учествуваше на конференцијата за женско претприемништво „Од марш за работнички права

Прочитај повеќе