Португалија ги објави критериумите за добивање на виза за дигитални номади: Приходите треба да изнесуваат околу 2,750 долари

Португалија неодамна ги објави критериумите за долго очекуваната „виза за дигитални номади“. Со то на работниците на далечина кои заработуваат

Прочитај повеќе

Шпанија планира да воведе специјални визи за дигиталните номади за граѓани надвор од ЕУ

Шпанија планира да понуди „дигитални номадски“ визи за Британците и другите граѓани кои сакаат да работат на сонце и да

Прочитај повеќе

Додека многу земји нудат високи плати и нови модели на работа, Македонија станува се понеповолна земја за работниците

Автор: Бобан Илијевски Недостигот на работна сила во високоразвиените држави, но и појавувањето на новите модели на работа, Македонија ја

Прочитај повеќе

Овој остров станува рај за дигиталните номади: Виза на пет години, без данок

Популарната туристичка дестинација станува уште поинтересна. Добри вести за сите дигитални номади и оние кои сакаат да тоа да бидат.

Прочитај повеќе