ИНТЕРВЈУ| Ристовски: Посебен акцент кај нестандардните форми на вработување треба да се стави на заштитата на работниците и социјалното осигурување

Новите технологии наметнаа нови професии, а со тоа се појави и потребата од нови форми на вработување и нивно регулирање.

Прочитај повеќе

Европска директива за заштита на фриленсерите

Европската Конфедерација на синдикати (ЕТУК) ја поддржала предлог директивата на Европската комисија која треба да обезбеди почитување на работничките и

Прочитај повеќе

Правата на работниците во дигиталната ера

Се предвидува нова индустриска револуција. Се очекува дигитализацијата на економијата да ги наруши производствените процеси, светот на работа и општеството

Прочитај повеќе