Онлјан настава и децата да не учат само од дигитални учебници, бараат граѓанските организации

Без разлика дали наставата ќе биде со физичко присуство или настава на далечина, Граѓанската иницијатива „Учебници и настава мора да

Прочитај повеќе

Царовска: МОН нема да го запре процесот на подготовка на дигиталните учебници, реформите стартуваат од септември

Министерството за образование и наука и Владата продолжуваат со подготовката на дигиталните материјали за учење и покрај повлекувањето на предлог

Прочитај повеќе

Томшиќ: Дигиталните учебници не треба да се поистоветуваат со онлајн наставата

Дигитализацијата на наставните содржини не значи онлајн настава, а не е точно ниту мислењето дека од септември нема да има

Прочитај повеќе

Томшиќ: На час учениците ќе користат тетратки и моливи, дигиталните образовни содржини се дополнителен ресурс

Кога ќе се врати наставата во училишните клупи, таа ќе се одвива како и досега, со тоа што ќе се

Прочитај повеќе

Протести во повеќе градови низ земјава, се бара референдум за дигиталните учебници

Иницијативата „Учебници и настава мора да има“ бара референдум за образовните реформи Поголем број граѓани денеска излегоа на протест против

Прочитај повеќе