Со ребалансот – помалку пари за водовод, повеќе за администрација

Со забавена динамика ќе се реализираат повеќе проекти за изградба на нови водоводи, системи за отпадни води и наводнување откако

Прочитај повеќе

До крајот на 2020 година платата ќе биде 30,000 денари, вели Анѓушев

Согласно динамиката на раст, просечната плата до крајот на мандатот ќе биде 30.000 денари, вели вицепремиерот Анѓушев откако Статистика објави

Прочитај повеќе

Бектеши: Иднината на индустријата е во паметна специјализација, дигитализација, воведување циркуларна економија и интернационализација

Министерот за економија Крешник Бектеши учествуваше на 3. Меѓународна научна конференција за бизнис и економија, насловена „Од транзиција до развој:

Прочитај повеќе