Македонски дипломатски синдикат: Го поддржуваме барањето за зголемување на минималната плата на 18,000 денари

Македонскиот дипломатски синдикат ги подржува и се приклучува кон барањата на Конфедерацијата на слободните синдикати и останатите синдикални организации во

Прочитај повеќе

МДС: Потребно е големо ресетирање за да се врати угледот на дипломатијата

Македонскиот дипломатски синдикат решително ги осудува сите оние што со свое дејствие или недејствие го имаат свлечкано угледот на дипломатската

Прочитај повеќе

МДС: Нашите барања МНР воопшто не ги зема во предвид

Македонскиот дипломатски синдикат при Синдикатот на администрација и државна управа  – САДУ во соопштението за медиуми апелира на неисполнувањето на

Прочитај повеќе

Македонскиот дипломатски синдикат бара итно запирање на тековните конкурси

Македонскиот Дипломатски Синдикат бара итно запирање на тековните конкурси и го повикува министерот Димитров во пракса да ги потврди декларативните

Прочитај повеќе

Македонски дипломатски синдикат: Нацрт законот ги „пушта низ вода“ административците во дипломатијата

Нацрт Законот за надворешни работи кој што минатата недела беше предмет на разгледување во матичната куќа, во саботата експресно поминал

Прочитај повеќе

Македонски Дипломатски синдикат: Да се замрзанат интерните огласи до завршувањето на изборите

Македонскиот Дипломатски Синдикат изразува сериозна загриженост поради вчерашното објавување на 21 интерен оглас за упатување дипломати во дипломатско – конзуларните

Прочитај повеќе

ССК: Кадровските решенија како инструмент за јакнење на економската дипломатија

Владеење на правото и борба против корупцијата, зајакнување на економската дипломатија, демонстрирање проактивно лидерство, како и минимизирање на поларизацијата во

Прочитај повеќе