МДС: Димитров ќе остане запаметен како најслаб, арогантен и нарцисоиден министер

Македонскиот дипломатски синдикат го поздравува заминувањето на Никола Димитров од Министерството за надворешни работи. На следниот министер нема да му

Прочитај повеќе

МДС: Иако застарени, продолжуваат дисциплинските постапки против наши членови

Соопштението на Македонскиот дипломатски синдикат при САДУ ви го пренесуваме интегрално: Во МНР продолжува неславната серија на монтирани дисциплински постапки

Прочитај повеќе

МДС: Само поради нашите залагања, членови се бркаат од работа

Соопштението на Македонскиот дипломатски синдикат при САДУ ви го пренесуваме интегрално: Cамо поради залагањата на Македонскиот дипломатски синдикат за почитување

Прочитај повеќе

МДС: Предизборно се одложуваат дисциплинските постапки против наши членови, иако за нив не постојат правни аргументи

Соопштението на Македонскиот дипломатски при САДУ ви го пренесуваме во целост: Последните години, дисциплински постапки во МНР се спроведуваат, речиси

Прочитај повеќе

МДС: Не престануваат пресметките во МНР со „неподобните“ за раководството

Македонскиот дипломатски синдикат бара од Владата да влијае на постапувањето на министерот и неговиот кабинет, како најитно би престанала харангата

Прочитај повеќе

МДС: Против тројца дипломати се водат дисциплински постапки затоа што јавно ја искажале својата мисла

Деновиве во МНР се спроведуваат нови дисциплински постапки, овој пат против тројца дипломати, случајно повторно членови на МДС, кои во

Прочитај повеќе

МНР да ги заштити дипломатите од мобинг

Повод за денешното соопштение се информациите објавени од повеќе портали во врска со неодамнешниот инцидент во македонското ДКП во Загреб

Прочитај повеќе

МДС: МНР води хајка против дипломати од кариера

Соопштението на Македонскиот дипломатски синдикат при САДУ ви го пренесуваме интегрално: На овој наш работнички празник, во најтешката година во

Прочитај повеќе

МДС: МНР покажа голема несолидарност во ек на кризата

Веќе шест месеци раководството на МНР одбива да ја спроведува исплатата на ратите за кредити на вработените за купени стоки

Прочитај повеќе

Кризен Штаб на Македонскиот дипломатски синдикат: МНР да се држи до мерките на Владата

Соопштението на Македонскиот дипломатски синдикат при САДУ ви го пренесуваме интегрално: На својот прв виртуелен состанок одржан денеска, Кризниот штаб

Прочитај повеќе