Олеснето признавање дипломи за лекари, инженери и учители во Германија

Минатата година во Германија биле признаени 36.400 дипломи издадени во странство- зголемување за 20 проценти во однос на 2017, велат податоците на

Прочитај повеќе

За синдикатот на клинички центар нацрт законот за лекарска дејност е мешавина на постоечки закони

За Самостојниот Синдикатот на Клинички центар – ССКЦ, Нацрт Законот за лекарска дејност кој во основа делува како мешавина на

Прочитај повеќе