По колку време од дипломирањето се наоѓа првата работа во Македонија и регионот?

Дури 37 отсто од жителите на Македонија чекаат повеќе од две години по земањето на дипломата за да добијат прво

Прочитај повеќе

Дедо Џузепе дипломира на колеџ на 97-годишна возраст

Со речиси 97 години, италијанецот Џузепе Патерно е најстариот дипломец во светот. Скоро дипломираниот Џузепе Патерно, во родното Палермо, беше

Прочитај повеќе