Што се европски работнички совети?

РУБРИКА ЗА ТРУДОВО И СОЦИЈАЛНО ПРАВО Тема: Европски работнички совети Минатата недела симултано во Скопје и во уште неколку други

Прочитај повеќе

Јуридика: Европската директива со која се обезбедува баланс на професионалниот и личниот живот

Директивата со која се обезбедува баланс на професионалниот и личниот живот воведува збир на законодавни акти осмислени со цел модернизирање

Прочитај повеќе

Европска директива за заштита на фриленсерите

Европската Конфедерација на синдикати (ЕТУК) ја поддржала предлог директивата на Европската комисија која треба да обезбеди почитување на работничките и

Прочитај повеќе

КСС излезе со свои ставови по повод 28 април

Ниту една работа не смее да ја одземе безбедноста, здравјето и благосостојбата или животот на работниците. Секој ден ширум светот

Прочитај повеќе