Синдикатот на полицијата обвини за прераспределувања и дисциплински постапки, СВР Куманово демантира

Синдикатот на полиција на Македонија на денешната прес-конференција пред СВР Куманово го обвини началникот на секторот, дека незаконски прераспределува вработени и поведува како што

Прочитај повеќе

МДС: Предизборно се одложуваат дисциплинските постапки против наши членови, иако за нив не постојат правни аргументи

Соопштението на Македонскиот дипломатски при САДУ ви го пренесуваме во целост: Последните години, дисциплински постапки во МНР се спроведуваат, речиси

Прочитај повеќе

Пред распишувања на избори, МНР води дисциплинска постапка против член на Македонскиот Дипломатски синдикат

Непосредно пред распишувањето на изборите на 16-ти февруари, Министерството за надворешни работи формираше Комисија за водење на дисциплинска постапка за

Прочитај повеќе

Независниот полициски синдикат се жали: Полицаец без пиштол, како новинар без микрофон

„На претставниците на Независниот полициски синдикат и натаму им се врши притисок од началниците“, вели претседателот на независниот синдикат Гоце

Прочитај повеќе

НСП: Се водат околу 250 банални дисциплински постапки против полицајци

Банални се причините за околу 250 покренати дисциплински постапки против полицајци од страна на високо позиционирани припадници во секторите за

Прочитај повеќе

Добила отказ затоа што не сакала да потпише нешто што не е во ред – Приказната на Виолета Спасова Колева

Виолета Спасова Колева, поранешна вработена во Општина Лозово, којашто доби отказ, а е воедно и бремена, за порталот Работник ја

Прочитај повеќе