Арсовски: Дијалогот со синдикатите никогаш не беше прекинат, разговорите продолжуваат

Дијалогот никогаш не беше прекинат, а продолжуваат и разговороите со гранковите синдикати, истакна на денешната прес-конференција владиниот портпарол Душко Арсовски

Прочитај повеќе

Ковачевски: Историско зголемување на платите во образованието преку отворен дијалог

Премиерот Ковачевски оцени дека иако СОНК донесе одлука да оди во штрајк тој дијалог не беше прекинат и се потврди

Прочитај повеќе

Дали викендов ќе падне договор помеѓу Владата и СОНК? Од Владата се надеваат дека од понеделник учениците ќе одат на училиште

Владата и претседателството на СОНК, придружено со претставници на дел од регионалните одбори на синдикатот во текот на претстојниот викенд

Прочитај повеќе

Ковачевски: Отворени сме за дијалог за раст на платите кој нема да биде условен од штрајкови

Вработените во образованието и во детската заштита се никулецот за развојот на нашата иднина, затоа во периодот од 2017 до

Прочитај повеќе

Шаќири: Успешно заврши дијалогот „Учи паметно, работи стручно“, очекувам зголемен број компании и ученици во дуално образование

Социјалниот дијалог „Учи паметно, работи стручно“ што ги опфати сите региони, има за цел да го унапреди средното стручно образование,

Прочитај повеќе

МОН: Заврши дијалогот за унапредување на средното стручно образование, почнуваме со креирање на уписната политика за учебната 2022-2023 година

Со денешните посети на Струмица и Валандово, заврши дијалогот за унапредување на средното стручно образование „Учи паметно, работи стручно“, но

Прочитај повеќе