Ковачевски: Дијалогот за зголемувањето на пензиите започнува утре

Во изјава за медиумите, премиерот Ковачевски посочи дека од страна на Министерството за труд и социјална политика и другите ресорни

Прочитај повеќе

Дијалогот за зголемување на пензиите започнува во петок

„Минималната плата ја постигнавме низ дијалог со сите заинтересирани страни, во дијалогот беа вклучени синдикатите и работодавците, а беа консултирани

Прочитај повеќе

Ковачевски: Ќе има зголемување на минималната плата, но по дијалог со сите засегнати страни

Ќе има зголемување на минималната плата, но тоа треба да се направи низ економско-социјален дијалог со сите засегнати страни и

Прочитај повеќе

Јовевски: Очекувам мојот придонес во семинарот ќе ги охрабри учесниците да се посветат вистински на семејсвото и на работата

Имав задоволство да учествувам на регионалниот семинар на тема „ЗАЈАКНУВАЊЕ НА СОЦИЈАЛНИОТ ДИЈАЛОГ ВО РАМКИТЕ НА ЕВРОПСКАТА ИНТЕГРАЦИЈА“ како експерт

Прочитај повеќе

Многумина работници не знаат дека ова е клучна алатка за остварување на нивните права

За многумина социјалниот дијалог е апстрактна непознаница која само се споменува од Владата, синдикатите и работодавачите. Мислам дека да прашате

Прочитај повеќе

Ралповски за Работник: Со платите на партиските и родниските вработени во администрацијата, може да им се помогне на невработените

Поскапувањето на струјата за 7,4 %, неисплаќањето на државната помош од страна на фирмите на работниците, планот на СДСМ да

Прочитај повеќе

(Видео) Мицкоски: Време е да започне дијалогот со синдикалните организации

Интегрален текст од изјава за медуими на Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ Почитувани, Денес еве со претставниците на синдикалната организација,

Прочитај повеќе

КСС: Социјалната криза без покажување на солидарност многу лесно ќе прерасне во институционална криза

Инспирирани од последните случувања во државата, почувстувавме потреба да ја известиме јавноста и да побараме поддршка за последните случувања во

Прочитај повеќе

Кој го има главниот збор во социјалниот дијалог?

КОЈ ГО ИМА ГЛАВНИОТ ЗБОР ВО СОЦИЈАЛНИОТ ДИЈАЛОГ ? – Дали синдикатите, работодавачите, или државата ги влече „конците“ во социјалог

Прочитај повеќе