ДКСК: Балансерот при вработување во јавниот сектор не функционира или да се донесе алатка за контрола или да се укине

Државната комисија за спречување на корупцијата утврдила слабост во употребата на балансерот при вработување на административни службеници – нема утврдена

Прочитај повеќе

Ја вработил целата фамилија во Министерство: ДКСК бара Финансова да ја прошири истрагата против поранешниот министер Фазлиу

Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) денеска на седница предложи Управата за финансиска полиција да ја прошири кривичната истрага

Прочитај повеќе

ДКСК: Директор на ЈП, самиот си се вработил во истото ЈП

Државната комисија за спречување на корупцијата денеска на седница разгледуваше прв случај – предмет пристигнат кај нив, на вработување кога

Прочитај повеќе

Разни институции од ДКСК барат мислења за вработувања, јавни набавки и договори за закуп

Министерства, училишта, општини и државни агенции до Државната комисија за спречување на корупција доставиле вкупно 120 барања во изминатите три

Прочитај повеќе