Ни за дневница од 2.400 денари никој не сака да бере грозје, јаболка, праски…

Потребата за ангажирање сезонски работници во летните месеци е голема, но интерес за сезонска работа нема. Сезонски работници нема ни

Прочитај повеќе

Дневница од 250 отсто за работниците што ќе работат за Бадник и Божик

Фирмите и компаниите кои не се опфатени како исклучоци за недела неработен ден според Законот за трговија не смеат да

Прочитај повеќе

ССМ: Газдите да исплатат 250 проценти поголема дневница за работа на празник

Работниците кои работат за празниците треба да добијат 250 проценти поголема дневница од обичен работен ден, ги постесети денеска ССМ

Прочитај повеќе