Лекција по трудово право: Договор на дело наспроти договорот за вработување

Рубрика трудово и социјално право Тема: Договор на дело наспроти договорот за вработување Законот за работни односи го предвидува Договорот

Прочитај повеќе

Сведоштво на болничарка: Работевме со ковид пациенти, но не добивме награда, а и платите ни доцнеа

Бобан Илијевски Во клиниките при Клиничкиот центар „Мајка Тереза“ работат голем број на болничари и болничарки на договор на дело.

Прочитај повеќе

Лекари во болницата во Дебар работат за само 15 000 денари без платени придонеси

Документ со кој се потврдува дека лекар во Општата болница во Дебар работи со Договор на дело за само 15

Прочитај повеќе