archiveдоговор

СветСиндикат

Србија: Вработените во Водовод и Канализација одржаа едночасовен штрајк

Вработените во Крагуевското Јавно Комунално Претпријатие „Водовод и Канализација“, денес наутро одржаа едночасовен штрајк поради ниските плати, недостатокот на социјален...
МакедонијаСиндикат

Поголеми јунски плати во градинките ќе овозможи новиот колективен договор за заштита на деца

Поголеми плати за вработените во детските градиники ќе овозожи новиот колективен договор потпишан од страна на Самостојниот синдикат за образование,...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Неделковска: Со новиот колективен договор ќе се унапредат правата на вработените во градинките

Да се биде воспитувач во детска градинка е сложена ,но благородна работа, бидејќи се работи со најмалите и најмилите, вели...
ЕкономијаСветСветот на работникот

Вработените во Амазон земаат прениски плати, а сопственикот плива во пари

Американската репрезентативка во Конгресот, Александриа Осазио - Кортез вчера го критикуваше статусот на милијардер на Извршниот Директор на Амазон Џеф...
1 9 10 11 12 13
Page 11 of 13