СПМ: Дали и на кого му следува додаток на плата кој го предлага Владата?

Фесјбук статус на Синдикатот на полицијата во Македонија: Дали и на кого му следува додаток на плата кој го предлага

Прочитај повеќе

СОНК: Директорите да го пресметаат додатокот на плата за прекувремена работа во октомвриската плата

СОНК апелира до вработените во училиштата да ги потсетат директорите во пресметката на плата за месец октомври да ги пресметаат

Прочитај повеќе

Младите до 23 години можат да аплицираат за младински додаток од 3.000 денари

Младите лица до 23 години од денеска можат да аплицираат за младински додаток од 3.000 денари, во центрите на вработување.

Прочитај повеќе

Царовска: Стартува младинскиот додаток, по 3000 денари месечно за вработени во производство до 23 години

Заменичката на Претседателот на Владата задолжена за економски прашања Мила Царовска, заедно со дополнителната заменичка министерка за труд и социјална

Прочитај повеќе

Додаток на платата во висина од 3000 денари ќе добиваат младите до 23 години што се сега, или ќе бидат, вработени во производствениот сектор

Младинскиот додаток во висина од 3.000 денари месечно ќе им се исплаќа на млади вработени лица до 23 години со

Прочитај повеќе

МТСП: Месечен младински додаток по 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност

На 164-та Седница, Владата гo утврди Предлог-законот за младински додаток, предложен од Министерстовото за труд и социјална политика. Со младинскиот

Прочитај повеќе

Јосевски: Ќе поддржиме само штрајк во судовите, а не бели штрајкови и меки протести

Синдикалната организација на правосудството при Синдикатот на администрација и државна управа САДУ, ќе поддржи само штрајк од сите нишани, соодветно

Прочитај повеќе

Синдикат на ИМП- Скопје: До ден денеска нема вработено нови доктори, а десетици заминале

Овој период во службата за итна медицинска помош – ИМП имало одлив на здравствени работници, пред се на доктори, не

Прочитај повеќе