АНАЛИЗА: Раст на долговите во здравството, на општините, министерствата …

Зголемени доспеани а неплатени обврски на јавните претпријатија на локално ниво, на јавните здравствени институции, на општните, во образованието. Намалување

Прочитај повеќе

Од денеска долговите кон „Водовод и канализации“ може да се плаќаат без камата

Акцијата за наплата на долговите на рати без камата за физички и правни лица е со определен временски рок, почнувајќи

Прочитај повеќе

Анализа: Сè потешко се враќаат долгови – нефункционалните кредити со раст од 21,4 отсто

Од 2008 година кога светот ја живееше големата финанасиска криза, за првпат во првиот квартал од оваа година е регистриран

Прочитај повеќе

Со ребалансот на буџет на Заев им се оставаат нови 200 милиони евра долг на идните генерации

Соопштение до јавноста, реакција на соопштението на СДСМ  Со ребалансот на буџет на Заев им се оставаат нови 200 милиони

Прочитај повеќе

На 150 илјади граѓани им се отпишуваат долговите за камати кон јавните претпријатија и по други основи

Владата на вчерашната седница го утврди текстот на Предлог-законот за отпис на камати и репрограмирање на долгови и трошоци на

Прочитај повеќе

Долгот на јавниот сектор стигна до 312 милиони евра

Долговите на институциите од јавниот сектор достигнале безмалку 312.000.000 евра, објави денес Министерството за финансии. На најновата листа на државни

Прочитај повеќе

ЈП „Водовод“ – Скопје дозволи отплата на заостанат долг без пресметка на камата

ЈП „Водовод и канализација“ –Скопје донесе одлука за исплата на заостанатите долгови без пресметка на камата за задоцнето плаќање. Ова,

Прочитај повеќе

Ќе се бришат камати, долгови ќе се отплаќаат на 12 рати

Државата повторно ќе им олеснува на должниците. Премиерот Зоран Заев го најави петтиот пакет мерки кој е наменет за најсиромашните,

Прочитај повеќе

МФ денес исплати над 166 милиони евра по основ на стари доспеани долгови

Министерството за финансии денеска врати 166,4 милиони евра по основ доспеани долгови и тоа 155 милиони евра за втората рата

Прочитај повеќе