АНАЛИЗА: Раст на долговите – државните и локалните институции со неплатени сметки од скоро 400 милиони евра !

Нов раст на долговите на државните институции, министерства, агенции, општини. Новите податоци од Министерството за финансии покажуваат дека во првата

Прочитај повеќе

За само една година секое четиричлено семејство во Македонија има нов долг од 77.500 денари!

За само една година секое четиричлено семејство во Македонија има нов долг од 77.500 денари, пишува во својот статус на

Прочитај повеќе

Маричиќ: Не беше праведно за долг 500 денари да се плаќаат над десет илјади денари со камати

Голема придобивка се измените во Законот за облигациони односи, оцени министерот за правда Бојан Маричиќ, во гостувањето на Сител телевизија,

Прочитај повеќе

Со усвоените измени на Законот за облигациони односи, каматата веќе не смее да биде поголема од долгот

Собранието ги усвои дополнувањата на Законот за облигациони односи по предлог на парламентарното мнозинство од СДСМ. На овој начин исправивме

Прочитај повеќе

Каматата веќе не смее да биде повисока од долгот, усвоени измените на Законот за облигациони односи

Прес-конференција на СДСМ, Лидија Тасевска, пратеничка на СДСМ   По предлог на парламентарното мнозинство од СДСМ, Собранието ги усвои дополнувањата

Прочитај повеќе

Каматата не смее да биде поголема од долгот, предлог на група пратеници

Група пратеници од парламентарното мнозинство предлагаат измени на Законот за облигационите односи со кои се одредува каматите, кога ќе го

Прочитај повеќе

Наместо живот за сите Заев донесе кредитен рејтинг “ѓубре” за економијата

Наместо живот за сите Заев донесе кредитен рејтинг “ѓубре” за економијата, ова е констатација на Стандард и Пурс, кој ги

Прочитај повеќе

Долгот на општините се зголемува – Арифи должи 11,7 милиони евра, а Шилегов 2,8 милиони евра

Само за три месеци вкупниот долг на сите општини во земјава се зголемил за 2,2 милиона евра. Иако Владата законски

Прочитај повеќе