Бектеши: Досега исплатени 23 милиони денари за 2.000 ваучери за домашен туризам за работници со ниски приходи

По завршување на изборниот процес Министерството за економија започна со исплата на финансиска поддршка за мерката – ваучери за користење

Прочитај повеќе

Над 4.000 ваучери за домашен туризам ќе бидат поделени следната недела

На сите граѓани што аплицирале и што ги исполнуваат условите за добивање ваучер за домашен туризам ќе им бидат врачени

Прочитај повеќе

Неделава ќе биде објавен огласот за ваучерите за домашен туризам

Веќе е подготвен огласот за ваучерите за домашен туризам од страна на Министерството за економија и во текот на неделава

Прочитај повеќе

АППТ со нова кампања и со предлог за поддршка на домашните тур-оператори

Дополнителна поддршка за македонските тур-оператори кои во својата програма за 2021 година ќе ги стават домашните туристички центри, предлага Агенцијата

Прочитај повеќе

Јаневски: Домашниот туризам ќе успее да влее повеќе од 200 милиони долари

Корона кризата ги извади на површина слабостите во нашиот туристички сектор: немањето протоколи за кризен менаџмент, малиот број туриператори и

Прочитај повеќе

Утре краен рок за искористување на ваучерите за домашен туризам

Крајниот рок за искористување на ваучерите за туризам е 15 декември 2020 година, соопшти Министерството за економија. Од таму информираат

Прочитај повеќе