Бошков: Фирмите не се контејнер за лошите административци

Кога се разговара за пари освен домашниот буџет се преиспитувате и што автомобил да купите. Се повеќе старите возила остануваат

Прочитај повеќе

BBC: Еден иселен млад човек Македонија ја чини речиси 16.000 евра годишно

Колку губат земјите како Македонија од иселувањето на младите? Според Истражувањето  кое го направи Институтот за иновации и развој, кога

Прочитај повеќе

30 џиновски фабрики прават приходи колку 5,000 македонски фирми

Триесет компании од вкупно регистрирани над 53 илјади прават над 12 отсто од вкупните приходи на целиот корпоративен сектор во

Прочитај повеќе

Семејствата кои не го надминуваат нето износот од 22, 000 денари ќе можат да одат на организиран одмор

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска на прес-конференција го најави стартот на мерката – организиран одмор на работници со ниски

Прочитај повеќе