Паѓа извозната моќ на компаниите

Колкав е извозниот перформанс на компаниите во домашните индустриски зони досега во оваа кризна година? Надлежните признаа дека извозот на

Прочитај повеќе

До крајот на неделата 100 илјади платежни картички ќе бидат дистрибуирани до граѓаните

До крајот на неделата се очекува да се дистрибуираат околу 100.000 картички од банките до корисниците на домашни платежни картички,

Прочитај повеќе

Царовска: Мерката за субвенционирање придонеси ја користат 22 илјади компании, покачени се платите на 119 илјади вработени

Заменичката на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжена за економски прашања, Мила Царовска, министерот за странски инвестиции Елвин

Прочитај повеќе

ДОМАШНИ КОМПАНИИ ДОБИЈА ПРИЗНАНИЈА ЗА ОДГОВОРЕН БИЗНИС И ЗА MAMFORCE СТАНДАРД

Алкалоид“, „ЕВН“,„Интер Партес“, „Novomatic group of companies МК“ ,  „Прилепска Пиварница“ „Фармахем“ и  „Цементарница УСЈЕ“ добија признание за посветеност на

Прочитај повеќе

Подобрена соработката помеѓу домашните и странските компании

Подобрена е соработката меѓу домашните и странските компании како дел од успешно имплементираните активности на ЕУ проектот: „ Зголемување на конкурентноста

Прочитај повеќе

Интервју со Претседателката на „Гласен Текстилец“ Кристина Ампева: Проблемите, страдањата и кршењето на правата на текстилните работници

Кои се најгорките проблеми со кои се соочуваат текстилните работници? Кои права на текстилните работници најмногу се кршат? Дали текстилните работници

Прочитај повеќе

Бектеши: Отварањето на Поинт ретаил парк е доказ за еднаквиот третман на инвеститорите и ќе ја зголеми атрактивноста на земјата како шопинг дестинација

Министерот за економија Крешник Бектеши присуствуваше на свеченото отварање на првиот ритеил парк во Македонија – Поинт ретаил парк. Вкупната

Прочитај повеќе

Втората ревизија на СТО: Високи оценки за трговската политика, економскиот раст и подобрување на конкурентноста на Македонија

Светската трговска организација (СТО) даде високи оценки за трговската политика која ја поддржуваат спроведените реформи, за забележителниот економски раст и

Прочитај повеќе

За да има поголем раст на економијата, Владата треба да направи повеќе реформи

Нема сеуште оценка од странските инвеститори за досегашната работа на Владата, бидејќи се на половина мандат. Од Советот на странски

Прочитај повеќе