Бектеши: Не може да биде ист товарот и за домаќинства со минимални примања и за некои што имаат милионски суми приход

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска, коментирајќи го воведувањето на блок тарифите за електрична енергија, уште еднаш повтори дека солидарност

Прочитај повеќе

Околу 7.000 домаќинства со ниски примања ќе добијат помош за сметки за струја

Има голем интерес кај граѓаните за користење на мерката за финансиска поддршка за покривање на дел од сметките за електрична

Прочитај повеќе

Заев: Државата ја држи стабилна цената на струјата на домаќинствата

Државата ја држи стабилна цената на струјата на домаќинствата, затоа што нашиот модел е либерализација со постепено отворање кон граѓаните.

Прочитај повеќе

Домаќинствата да добиваат ваучери за струја или субвенциите да ги добива директно снабдувачот

Субвенции во форма на ваучери за домаќинствата за електрична енергија е една од опциите која се разгледува за да се

Прочитај повеќе

Пристап на интернет од дома имаат 79,9 отсто од домаќинствата

Во првото тримесечје од  годинава, 79,9 проценти од домаќинствата имале пристап на интернет од дома. Учеството на домаќинствата со широкопојасен

Прочитај повеќе

Третина од домаќинствата во Македонија немаат пари да си платат месечни трошоци

Во просек една третина од домаќинствата во регионот имаат проблем со навремено подмирување на режиските трошоци во последните 12 месеци,

Прочитај повеќе