За основни потреби на едно домаќинство се потребни над 500 евра

Триесет и три илјади и петстотини и триесет и осум денари е вредноста на синдикалната минимална кошница за август годинава.

Прочитај повеќе

Градските власти се спротивставија: „Спречете го преместувањето на Горење“

Градоначалникот на Велење, Бојан Контиќ го повикал словенечкиот Премиер Марјан Шарец да ја спречи централизацијата на земјата. Контиќ од Шарец

Прочитај повеќе