Битиќи потврди – администрацијата ќе работи од дома за пониски плати од 10 до 30 %

Фатмир Битиќи во изјава за СИТЕЛ ТВ потврди дека администрацијата ќе работи од дома за пониски плати од 10 до

Прочитај повеќе

Работа од дома: Благослов или проклетство?

Истражувањата покажаа дека еден до два дена работа од дома се идеални, изјави Ханес Захер од Универзитетот во Лајпциг. Утрински

Прочитај повеќе

На Словенците ќе им бидат неопходни Ковид потврди и за работа од дома

Во Словенија Ковид потврда ќе мора да имаат и вработените кои работат од дома, јавија словенечките медиуми, повикувајќи се на

Прочитај повеќе

Анкета: Германците бараат да продолжат со работа од дома

Повеќе од две третини од Германците кои работеа од дома за време на пандемијата сакаат да го зачуваат правото за

Прочитај повеќе

Работа (од) дома- Како ја организираат работодавачите и дали е соодветно решение и за на подолг рок?

Работа (од) дома- Како ја организираат работодавачите и дали е соодветно решение и за на подолг рок Работата од дома

Прочитај повеќе

Работата од дома ги намали трошоците за гардероба и чевли во Македонија

Голем дел од граѓаните ги купуваат само основните работи што им се потребни, велат дека е криза и мора да

Прочитај повеќе

Јовевски: Работата од дома треба да се воспостави по македонска мера

Голем број од компаниите коишто ја имаат таа можност, планираат и по завршувањето на корона кризата, да ја задржат праксата

Прочитај повеќе

КСС: Онаму каде што има можност, работодавачите да им овозможат на работниците работа од дома

Работењето од дома во екот на пандемијата на коронавирусот е актуелна тема на која пишуваат голем дел од светските и

Прочитај повеќе

СК: Работењето од дома треба законски да се регулира за да се реализира

Пандемијата на вирусот Ковид – 19 принуди голем дел на работнците во светот, но и во Македонија да работат од

Прочитај повеќе

Германија ќе воведе законско право за работа од дома?

Германскиот министер за труд, Хубертус Хајл изјавил дека има намера да предложи воведување на законско право за работа од дома

Прочитај повеќе