Законски измени за регулирање на исплатата на плати на вработените во јавните ученички и студентски домови

Владата синоќа на седницата ги разгледа и усвои Предлог законите за дополнување и изменување на законите за ученички и студентски

Прочитај повеќе

Најзагрозени се вработените во домовите, најсигурни продавниците

Европскиот центар за превенција и контрола на болести анализирал појавување на кластери, односно група на заразени во разни работни опкружувања

Прочитај повеќе

Заев и Царовска со децата од малите групни домови: Сонувајте големи работи, наша света задача е да ве поддржиме за да си ги остварите соништата

Децата од малите групни домови од поранешните институции „11 Октомври“, „25 Мај“ и „Ранка Милановиќ“ денеска предновогодишно се дружеа со

Прочитај повеќе

Телма: Општините од истокот рекордери во искористување на европските пари

Реконструкции на домови за култура, делови од болници, изградба на речни корита се дел од  17-те проекти, коишто македонските и

Прочитај повеќе

Синдикат на ИМП- Скопје: До ден денеска нема вработено нови доктори, а десетици заминале

Овој период во службата за итна медицинска помош – ИМП имало одлив на здравствени работници, пред се на доктори, не

Прочитај повеќе