99% од основаните бизниси со самовработување во 2018 година се уште се активни

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања Мила Царовска, дополнителната заменик министерка за труд и социјална политика Санела

Прочитај повеќе

Шкријељ ги посети поранешните корисници на Заводот „Бања Банско“ за кои МТСП обезбеди станови за самостоен живот

Уште четири корисници на Заводот за рехабилитација „Бања Банско“ во Струмица ќе добијат свој топол дом. Заврши адаптацијата на куќа

Прочитај повеќе

Стаменковска Стојковски: Градоначалникот на Ресен распишал оглас врз основа на НЕВАЛИДЕН ГОДИШЕН ПЛАН ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

Власта не само што ја партизира и преполнува јавната администрација, туку и постапките за вработување ги води незаконски.Согласно Законот за

Прочитај повеќе