Царовска и Шкриељ: Во 2020 година 324 илјади пензионери земаат секој месец пензии поголеми за 722 денари

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања, Мила Царовска, дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика, Санела

Прочитај повеќе

Шкријељ: Сите што останале без работа од 11 март до 30 април, да аплицираат за паричен надоместок во Агенцијата за вработување

Оние што останале без работа во пикот на коронакризата, независно од времето поминато во работен однос, можат брзо да дојдат

Прочитај повеќе

Шкријељ: На мајките чие породилно отсуство истекува им се продолжува и тоа е платено

Во соработка со Министерството за здравство и Фондот за здравствено осигурување е донесена уредба со законска сила во делот на

Прочитај повеќе

Министерот Манчевски и заменичката Шкријељ ги претставија електорнските услуги на МТСП

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика Санела Шкријељ, на

Прочитај повеќе

Шкријељ: По 40 години поминати во институција, Мирсат и Васка добија свој дом, го враќаме достоинството на сите граѓани

Процесот на деинституционализација продолжува. Уште двајца корисници на Заводот за заштита и рехабилитација на лица со телесна попреченост „Бања Банско“

Прочитај повеќе

Шкријељ: Нова градинка и во Лозово, овозможуваме еднакви можности за секое дете

Лозово ќе добие нова градинка. Со цел да го прошири пристапот и да го зголеми квалитетот на предучилишните услуги, Министерството

Прочитај повеќе

Шкријељ: Направивме пресврт, воведовме социјална пензија што ја земаат над 5.000 лица, а детски додаток од 3.000 семејства претходно сега добиваат 33.000 корисници

Затекнавме систем на социјална заштита што не стигнува до оние на кои им е најпотребен, центри за социјална работа без

Прочитај повеќе

Царовска: Мерката за субвенционирање придонеси ја користат 22 илјади компании, покачени се платите на 119 илјади вработени

Заменичката на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжена за економски прашања, Мила Царовска, министерот за странски инвестиции Елвин

Прочитај повеќе

Стаменковска на средба со раководителот на Делегацијата на ЕУ, Бертолини

Дополнителната заменик министерка за информатичко општество и администрација, Невенка Стаменковска Стојковски денеска остварила средба со раководителот на секторот за соработка

Прочитај повеќе

Кочоска до Ангеловска: До мене се доставуваат нецелосни податоци, а добар дел не се ни доставуваат

Почитувана “транспарентна” министерке, Нина Ангеловска Мојата комуникација и реакциите преку медиумите, се должи на тоа што и покрај нашите меѓусебни

Прочитај повеќе