Германската железница планира да вработи 21.000 луѓе

Германскиот железнички оператор „Дојче Бан“ објави дека има намера да вработи најмалку 21.000 работници оваа година, вклучувајќи 5.200 специјализанти. Државната

Прочитај повеќе

Машиновозачите од Дојче Бан од вечерва во тридневен штрајк

Синдикатот на германските машиновозачи ГДЛ соопштил денеска дека неговите членови ќе стапат во штрајк од вечерва до 13 август. До

Прочитај повеќе