„Повисоки плати веднаш или излегуваме на улица“

Сојузот на синдикатите на Македонија најавената тужба против државата до надлежниот суд во Скопје ќе ја поднесе следниот вторник, на

Прочитај повеќе

Савиќ: Минималецот од 264 евра е готова работа

Минималецот во Србија којшто го примаат 350,000 граѓани, оваа година ќе изнесува 30,900 динари (264 евра). Ова е повод за

Прочитај повеќе

Заев: Со растот на БДП ќе се намалува долгот на државата

Премиерот Зоран Заев смета дека со зголемување на економскиот раст односно на БДП-то на државата ќе се намалува јавниот и

Прочитај повеќе

Дали е Ден на трудот или Ден на не вреднување на трудот?

Први мај – Меѓународен ден на трудот, празник кој треба да не потсети на сите подвизи и жртви коишто ги

Прочитај повеќе

Повторувањето, велат е мајка на знаењето, но очигледно кај нас е мајка на игнорирањето

Многупати досега сум пишувал за ситуацијата во којашто се наоаѓа работничката класа во Македонија од нејзината незисност и пропаѓањето на

Прочитај повеќе

Бесими: Државата има доволно средства за петтиот пакет економски мерки

Претпријатијата и во наредниот период можат да очекуваат помош од државата, а 100-те милиони евра што треба да стигнат се

Прочитај повеќе

Од денеска може да се следи во живо колку собира и колку пари троши државата

„Фискалниот бројач“ е новата алатка на Министерството за финансии која денеска е активирана и на дневна основа ги прикажува приходите,

Прочитај повеќе

Царовска се сретна со претставници на студентите: Младите се наш важен партнер во создавањето на успешни политики

Министерката за образование и наука Мила Царовска, денес се сретна со претставници на Универзитетско – студентските собранија. На состанокот се

Прочитај повеќе

Непочитување на препораките за заштита од Ковид е газење врз трудот на здравствените работници

Автор: Бобан Илијевски Уште од почетокот на епидемијата предизвикана од вирусот Ковид – 19 се зборуваат истите работите. Дистанца од

Прочитај повеќе

Кој го има главниот збор во социјалниот дијалог?

КОЈ ГО ИМА ГЛАВНИОТ ЗБОР ВО СОЦИЈАЛНИОТ ДИЈАЛОГ ? – Дали синдикатите, работодавачите, или државата ги влече „конците“ во социјалог

Прочитај повеќе