Пренџов: Тешко на држава во која само минималната плата расте

Одговорна влада прво ги гледа цените во јули и август и вели ги замрзнувам оние кои билево јули и август,

Прочитај повеќе

Заев: Државата ја држи стабилна цената на струјата на домаќинствата

Државата ја држи стабилна цената на струјата на домаќинствата, затоа што нашиот модел е либерализација со постепено отворање кон граѓаните.

Прочитај повеќе

Андреева: Живеете во створевина што само на хартија е држава, а во реалноста е џелат на сопствениот народ

Фејсбук статус на Александра Андреева:    За сите што ми се јавивте дека 5тиот сет е изгласан, радувајќи се дека

Прочитај повеќе

(Видео) Дали македонските социјални партнери се зрели за квалитетен социјален дијалог?

ДАЛИ МАКЕДОНСКИТЕ СОЦИЈАЛНИ ПАРТНЕРИ СЕ ЗРЕЛИ ЗА КВАЛИТЕТЕН СОЦИЈАЛЕН ДИЈАЛОГ? Синдикатите, работодавачите и државата кога разговараат за социо-економски прашања треба

Прочитај повеќе

Заев: Изминативе години создадовме економски услови спремни да ја дочекаат глобалната криза

Економскиот совет на СДСМ работи и развива нов пакет мерки. Преземаме чекори во насока на стабилизација на економијата, а потоа

Прочитај повеќе

Владата оддава признание на сите демократски чинители за напредокот на Северна Македонија нотиран во најновиот извештај на Фридом Хаус

Во објавениот извештајот на Фридом Хаус „Земји во транзиција 2020“, Република Северна Македонија е оценета како држава која забележала напредок

Прочитај повеќе

Државата ќе се задолжува кај меѓународните финансиски институции и комерцијални банки

Државата ќе се задолжува кај меѓународните финансиски институции и комерцијални банки, со цел што поскоро да обезбеди пари за справување

Прочитај повеќе

Нашиот „ништо нема да ми биде“ менталитет ќе ни се удри од глава

Автор: Бобан Илијевски Гледам дека одредени млади луѓе не ги почитуваат ни малку мерките донесени од страна на Владата на

Прочитај повеќе

Он лајн купувањата со раст од 14 проценти

Купувањето онлајн во државава и понатаму расте со забрзано темпо. Спроведената анкета во првиот квартал на 2019 година во државава

Прочитај повеќе