Државниот инспекторат за труд го задолжил АД ЕСМ да исплаќа додаток за работа во недела

По барање на Синдикалната организација на АД ЕЛЕМ при Самостојниот синдикат на работниците од енергетика, рударство и индустрија, Државниот инспекторат

Прочитај повеќе

Гласен Текстилец:Го поздравуваме чесниот пристап на инспекторите

Гласен Текстилец: Најважна е соработката меѓу граѓанските организации и институциите. Уште една успешна соработка на Гласен Текстилец и Државниот инспекторат

Прочитај повеќе

Најголем дел од пријавите до Инспекторатот за труд биле за неисплатен К-15 – Податоците за точниот број следниот месец

Пишува: Бобан Илијевски 31 декмври 2021 година беше последниот датум до кога требаше да се исплати регрес за годишен одмор.

Прочитај повеќе

УЈП и ДИТ заедно во контрола кај фирми кои злоупотребиле финансиска поддршка, контроли и кај текстилците за неисплата на плата

Во координирана контрола на Управата за јавни приходи и Државниот инспекторат за труд спроведена во декември и јануари во правни

Прочитај повеќе

Тренчевска: Мал е бројот на работодавачи што не исплаќаат додатоци за работа на празник и прекувремено

Кога се прават инспекциски надзори од страна на инспекторите на Државниот Инспекторат за труд, при констатирање на одредени неправилности од

Прочитај повеќе