Заев ставот за Пауновски ќе го каже на владината седница

Премиерот Заев одлуката дали ќе предложи разрешување на првиот човек на Државниот пазарен инспекторат, Стојко Пауновски, ќе ја донесе откако

Прочитај повеќе

Има ли правен основ за разрешување на Пауновски?

Не постои правен основ за разрешување на Стојко Пауновски. Директорот на државниот пазарен инспекторат апсолутно ги почитувал законите, сметаат правните

Прочитај повеќе

Заев не трпи пркос од Пауновски, ќе го разреши поради „рамковните“ административци

„Иако ми е пријател, ваков пркос не е дозволен, Пауновски ќе биде разрешен“, порача премиерот, откако првиот човек на пазарниот

Прочитај повеќе

Првиот човек на пазарниот инспекторат не ги прифаќа сите 35 „рамковно вработени“

Директорот на Државниот пазарен инспекторат, Стојко Пауновски, нема да попушти и да го потпише решението за вработување на 35 „рамковно

Прочитај повеќе

Измамени потрошувачи сведочат: На полица една цена, на каса друга

Измамени потрошувачи сведочат дека производите имаат една цена на рафтовите по маркети а друга во фискалната сметка. Случајност или не?

Прочитај повеќе

Премиерот Заев во Тетово: Ја намалуваме сивата економија која штети на државата, на реалниот сектор и на граѓаните

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, заедно со министерот за економија Крешник Бектеши и директорот на Државниот

Прочитај повеќе