Со сила исплатил минимална плата и К-15, а згора на тоа им дал спогодби на вработените

Бобан Илијевски Трансформирањето на работниот однос од неопределено на определено работно време стана пракса во Македонија во последниве година дена.

Прочитај повеќе

1.800 евра казна за градоначалникот на Лозово од трудовиот инспекторат

Казна од 1800 евра и опомена пред уште една санкција заработи градоначалникот на Лозово од трудовиот инспекторат. Двете мерки се

Прочитај повеќе

Николовски на средба со инспекторите од ДТИ: Почитувањето на здравствените протколи на работните места е важно за да нема застој на производствените процеси

Заменикот на Претседателот на Владата задолжен за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски, денеска

Прочитај повеќе

Гласен Текстилец: Уште една успешна соработка со Државен трудов инспекторат!

По барање на Гласен Текстилец , направен е инспекциски надзор во конфекција во Охрид каде е утврдено дека 📌вработените работеле

Прочитај повеќе