АмЧам Македонија и АмЧам Бугарија: Креирање погодна средина за бизнисите ја зајакнува соработката помеѓу двете држави

Американската стопанска комора во Македонија и Американската стопанска комора во Бугарија потпишаа Меморандум за соработка кој предвидува активности во насока

Прочитај повеќе

(Видео) Јовевски: Потребен е закон за работни односи по македонска мера

Трудовото право и работните односи се една динамична материја. Секако, таа динамија којашто ги прати економските текови, но и модерните

Прочитај повеќе

Стоп за извршители: Ако застаруваат кривичните дела, треба да застаруваат и долговите

Ова е втор вторничен протест со поплаки на разочараните, дискриминираните и злоупотребените граѓани од страна на извршителите, пред Министерството за

Прочитај повеќе

Неделков: Се вршеше жесток притисок за да се спречи овој протест

Помалку почит за оние кои што се исплашија, коишто ја свиткаа кичмата, кои што поради притисоците од претпоставени или други

Прочитај повеќе