Објавени се резултатите од државната матура за учебната 2021-2022 година, просечната оценка подобра од лани

Министерството за образование и наука информира дека резултатите од државната матура за учебната 2021-2022 година се веќе објавени и учениците

Прочитај повеќе

Сојузот на средношколци тврди дека во дел од средните училишта не се почитува постигнатиот договор за државна матура

Сојузот на средношколци испрати предупредување до премиерот Зоран Заев, министерката за образование и наука, Мила Царовска и директорката на Државниот

Прочитај повеќе

Царовска се сретна со средношколците: Матурата ќе ја одржиме согласно скратени наставни програми и со здравствени протоколи

Министерката за образование и наука Мила Царовска денес се сретна со претставници на Сојузот на средношколци на Република Северна Македонија.

Прочитај повеќе