Државна помош за КИЕЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ која најави над 150 нови работни места

Владата, на седницата, ја усвои и Информацијата за Предлог договор за доделување државна помош на Друштвото за производство на внатрешни

Прочитај повеќе

Државната помош во ТИРЗ се доделувала без проценка на исплатливоста

Во периодот од 2017 до 2021 година, Дирекцијата за ТИРЗ има доделено државна помош во вкупен износ од 75,5 милиони

Прочитај повеќе

„Новите инвеститори ќе понудат високо платени работни места, најмалку за 50 % повеќе од минималната плата“

Владата работи на воспоставување на единствен центар за контрола на државната помош, а планот е до 2023 година целиот процес

Прочитај повеќе

Објавена листата на компании кои ја злоупотребиле државната помош

Владата ја објави листата на компании на кои им е исплатена државна помош за минимална плата, а тие не ги

Прочитај повеќе

ЕСЕ: Кризата со Ковид-19 двојно го зголеми бројот на жени зависни од државна помош

Губење на работното место, пад на месечните приходи, зависност од државна помош, отежнат пристап до здравствени услуги се само дел

Прочитај повеќе

Државната помош помогнала за повеќе вработувања, но не и за подобра ликвидност и конкурентност!

Пред околу четири години Владата излезе со план и проект за поддршка на стопанството. Планот се состои од три столба,

Прочитај повеќе

Заев: Нови 1.000 работни места во полошкиот регион

Нови 1.000 до 1.200 работни места во полошкиот регион најави премиерот Зоран Заев за време на поставувањето камен темелникот на

Прочитај повеќе

Лукаревска: Фирмите кои ја злоупотребија државната помош имаат предмет во обвинителството

„Ние јавно и транспарентно објавивме и кажавме каде се направени грешки, не грешки туку злоупотреби на државната помош затоа што

Прочитај повеќе

Нови 306 работодавачи добиле државни пари, а не исплатиле плата

За декември 2020 година поднесени се 13,721 барање ППИП/2 на 13,160 работодавачи и вкупно се исплатени 961, 709,366 денари за

Прочитај повеќе

Корона криза во Македонија: Слаба државна помош, откази, раст на нееднаквоста

Нееднаквост во време на корона – Ефекти од пандемијата на Ковид-19 врз македонската економија е името на студијата која ја

Прочитај повеќе