Државна помош од 17,2 милиони евра за 400 компании што инвестирале во услови на пандемија

Вкупно 400 компании од преработувачката индустрија, трговијата и ИТ секторот ги исполнија условите од Јавниот повик за финансиска поддршка за

Прочитај повеќе

Антикорупциска преплавена сo постапки од граѓани за разни судски постапки, работни спорови и вработувања

Државната комисија за спречување на корупција „преплавена“ со постапки од граѓани кои бараат спас за разни судски постапки, работи спорови,

Прочитај повеќе

Силна поддршка од Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија за протестот на Синдикатот на полицијата

Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија (САДУ) испраќа неизмерна поддршка до  раководствоto и до секој еден член и

Прочитај повеќе

Повторно ќе се разгледува укинувањето на флексибилното работно време за администрацијата

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, после извршени консултации, одлучи да не ја потпише одлуката за времено

Прочитај повеќе

Рамковни вработени: На работа или отказ, нема веќе државна плата за седење дома

Досегашниот министер за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, одговарајќи на новинарско прашање рече дека вработените во државна администрација, кои

Прочитај повеќе

Тасева: Пандемијата покажа дека државната администрација е најсигурно работно место

Пандемијата на ковид-19 и мерките кои се преземаат за справување со оваа состојба уште еднаш покажаа дека најсигурно работно место,

Прочитај повеќе

Целосни плати за вработените во изолација и самоизолација

Повеќе од 60 отсто од вработените во државната администрација и локалните самоуправи работат од дома, вели Министерот за државна управа

Прочитај повеќе

Меѓународната конфедерација на Синдикати се заинтересира за опструкциите врз Македонскиот дипломатски синдикат

Претседателот на Македонскиот дипломатски синдикат, амбасадорот Зоран Дабиќ вчера оствари средба со делегација на Меѓународната конфедерација на синдикати со седиште

Прочитај повеќе

МДС: Нашите барања МНР воопшто не ги зема во предвид

Македонскиот дипломатски синдикат при Синдикатот на администрација и државна управа  – САДУ во соопштението за медиуми апелира на неисполнувањето на

Прочитај повеќе

КСС и САДУ: Срамно и безобразно е награда на квазисиндикат кој јавно одобрува уценување да биде колективен договор

Реакција на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС и Синдикатот на администрација и државна управа САДУ по повод

Прочитај повеќе