Бектеши: Ќе се зголемат ингеренциите на Пазарната инспекција, тука сме да разговараме со угостителите

Мерките за угосителските објекти донесени вчера, се предлог на Комисијата за заразни болести и ние во целост ќе ги почитуваме.

Прочитај повеќе

Пожар зафати две државни институции, изгореа просториите на МИА и инспекторатот за животна средина, нема повредени

„Во 7 часот утринава пожар ги зафати просториите на информативната агенција МИА и Државниот инспекторат за животна средина и просторно

Прочитај повеќе

СКСЗМ апелира надлежните институции да преземат мерки и активности за подобрување на безбедносната состојба во земјава

Стопанската комора на северо-западна Македонија (СКСЗМ) преку пишано соопштение искажува, како што велат, длабока загриженост за безбедносната состојба во земјата,

Прочитај повеќе

Макрадули: Борбата против вирусот и заштитата на планетата, мора да биде заедничка

Денес, Денот на планетата Земја не смее да биде во сенка на КОВИД-19. Впрочем, борбата против вирусот и заштитата на

Прочитај повеќе

Со 600.000 багреми пошумени косините на автопатот Миладиновци – Штип

На површина од 30 хектари долж автопатот се засадени багреми. Пошумувањето, што стартуваше есенва, се реализира со 13 милиони денари,

Прочитај повеќе

Министерство за култура вработува – плата до 31,304 денари

Агенцијата за Администрација објави оглас за вработување на 12 државни службеници во Министерството за култура. Се бараат кандидати за советници,

Прочитај повеќе

Сабота, 14 декември ќе биде работен ден за вработените во дел од државните институции

Владата на Република Северна Македонија  на својата 167 седница донесе одлука 14 декември, сабота, да биде работен ден за вработените

Прочитај повеќе

Општина Ѓорче Петров вработува – плата до 37,631 денари

Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 13 државни службеници во општина Ѓорче Петров. Се бараат кандидати за раководители,

Прочитај повеќе

УЈП вработува 35 државни службеници – плата до 36,445 денари

Агенцијата за Администрација објави оглас за вработување на 35 државни службеници во Министерството за финансии – Управа за јавни приходи.

Прочитај повеќе

Дискусија: Да се спречи одливот на мозоци и да се создадат услови за повратна миграција

Низ координиран пристап на државните институции, бизнис заедницата и невладиниот сектор може да се направи тренд на повратна миграција која

Прочитај повеќе