Никола Рибароски избран за претседател на Комората на друштва за геодетски работи

На редовно годишно собрание, делегатите го избраа Никола Рибароски за претседател на Комората на друштва за геодетски работи. По изборот тој

Прочитај повеќе

Финансиските друштва имаат 100.000 клиенти, но пандемијата ги погоди и нив

Финансиските друштва се повеќе се застапени во кредитирањето на населението, особено на потрошувачкиот сегмент и на оние лица кои не

Прочитај повеќе

МАПАС, заедно со трите пензиски друштва објави информативно-едукативна брошура „Времето до пензија поминува побрзо отколку што мислиш“

Агенцијата за супервизија на капитално финансираното пензиско осигурување – МАПАС,  заедно со трите пензиски друштва, КБ Прво пензиско друштво АД Скопје,  Сава пензиско

Прочитај повеќе

МАПАС и пензиските друштва им помогаат на пензионерите во набавка на намирници

МАПАС и пензиските друштва преку акцијата „Помогни на пензионер денес затоа што тебе утре ќе ти треба помош“ им помагаат

Прочитај повеќе

Задругите станаа акционерски друштва, за нови членови бараат по 1.000 евра

Земјоделците немаат доверба во земјоделските задруги.Клучниот проблем кај задругите е тоа што тие се затворени. Членовите ги гледаат задругите како

Прочитај повеќе

Фрижидерите и телевизорите се луксуз за 60% од Македонците

12% од населението има пари едвај за храна, а 57% можат да ги задоволат потребите само за храна и облека,

Прочитај повеќе

Истражување: Еден процент од граѓаните можат да купат стан, 12 немаат ниту за храна

Само еден процент од граѓаните во земјава може да си дозволат да купат стан или викендичка, 57 отсто имаат доволно

Прочитај повеќе

Половина од државните фирми и јавни претпријатија се со загуби

Од вкупно 29 Јавни претпријатија и акционерски друштва во целосна државна сопственост, 13 прикажале загуби пред оданочување во 2018 година.

Прочитај повеќе