Шаќири во посета на тетовска компанија која од септември практично ќе обучува средношколци од дуална паралелка

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири заедно со претставници на Стопанската комора на Северозападна Македонија денеска во Тетово ја

Прочитај повеќе

Во дуалните паралелки одбрале да учат 1.400 ученици

Зајакнување на учењето преку работа и поврзување на образованието со бизнис-заедницата, усвојување вештини што му се потребни на пазарот на

Прочитај повеќе

МОН: повторно активни конкурсите за стипендии за ученици запишани во дуални паралелки и во тригодишно средно стручно образование

Во насока на целосна распределба на фондот на ученички стипендии предвидени за оваа учебна 2021-2022 година, Министерството за образование и

Прочитај повеќе

МОН: Стипендии од 3.500 денари за учениците во дуалните паралелки

Министерството за образование и наука од наредната учебна година, ги зголемува стипендиите за учениците од средните стручни училишта, со што

Прочитај повеќе